28 Şubat 2017 Salı

DEPREM SENSÖRÜ

LOREX ELEKTROMEKANİK DEPREM SENSÖRÜ

Gaz Dedektörü, merkeze gelen depremlerde TSE Standardında bilgilendirilen ivme değerlerini sarsıntılarda deprem sarsıntılarını algılar ve Doğalgaz kullanılan binaların kolon hatlarına monte edilen gaz kesme emniyet vanalarına bilgi dalgaları göndererek doğalgazı otomatik olarak kapatır.

DEPREM SARSINTILARINI ALGILAYAN OTOMATİK GAZ VE ENERJİ KESME CİHAZI

Depremin oldugu sırada ve sonrasında binaya giren gaz borularında meydana gelebilecek gaz kacaklarından çıkabilecek patlamalara ve yangınlara karşı önlem alınır. Gaz Kesme cihazı Binalar ve Fabrika, işyerlerinin güvenliğine yönelik üretilmiştir.
Ayrıca doğalgaz kuru kontak girişi sayesinde binamızdaki doğalgaz dedektörünü deprem sensörüne entegre edebilir herhangi bir gaz kaçağı algılamasında deprem sensörünün, çıkış vererek  kapalı duruma getirir.
Elektrikleri devre dışı bırakır ve elektrik kontağında oluşabilecek yangın riskinin kalkmasını sağlar.
Gaz Kesme cihazı kuru kontaklıdır. İstenildiğinde Gaz Alarm dedektörü, Duman dedektörü ve diğer kontak girişi istenilirse Gaz Kesme cihazının kuru kontak girişlerine entegre edebilirsiniz

Bu durumda deprem alarmına parallel olarak diğer alarm durumlarında da ( gaz,yangın) Solenoid vana ve kontak çıkışından bağlanan diğer cihazlarda kontrol altına alınmış olur.

Jeneratörler deprem sarsıntıları sırasında oluşan elektrik kesilmesinden dolayı ,otomatik olarak devreye girdiğinden dolayı tehlike yaratırlar. deprem sensör cihazını röle çıkışlarına bağlayıp, jeneratöre entegre edilirse bu durumu ortadan

kaldırır. ve aynı zamanda TS EN 12884 Acil aydınlatma ve siren sistemlerine bağlanabilir.

Sipariş\Destek Hattı.Lorex Gaz Dedektörleri

0507 890 5832

Doğalgaz Dedektörü

Doğalgaz Dedektörü 3MK-5120D



3MK-5120D Doğalgaz ve LPG dedektörü , havadaki patlayıcı ve zehirli gazları algılayabilen (doğalgaz ve LPG) , TSE, GAZMER ve İGDAŞ tarafından onaylı bir gaz alarm cihazıdır. Bu tür tehlikeli gazların tespit edilmesi durumunda , 3MK doğalgaz ve LPG dedektörü buzzerı (zil) ile sesli , LED gösterge paneli ile ışıklı uyarı sağlar. NO ve NC kontak röle çıkışı vasıtasıyla , merkezi yangın algılama sisteminde izlenmesi , selenoid valf kontrolu , aspiratör / havalandırma sistemi kontrolüne olanak sağlar.
Yeşil LED ışığı gaz alarm cihazı elektrikle beslendiği sürece yanar ve tek başına yandığı sürece ortada tehlikeli bir durum olmadığını gösterir. 3MK-5120D Doğalgaz ve LPG dedektörünün patlayıcı ve zehirleyici gazlardan (doğalgaz ve LPG) birini tespit etmesi durumunda kırmızı LED gösterge ışığıda yanar. Aynı zamanda buzzer (zil) de devreye girer ve doğalgaz dedektörü üzerinde bütünleşik röle konum değiştirir. Cihaz üzerindeki sarı led gösterge ışığı ise hata (arıza) durumunu gösteren işaretidir. Sarı led sensörün süreklilik kaybı ve kısa devre durumunda devreye girer.

Cihaz her defasında fişe takıldığında maksimum 45 saniyelik bir kalibrasyon süresine ihtiyaç duyar. Bu durumda fişe takıldığı andan itibaren cihaz 45 saniye sonra gaz algılayabilecek konuma geçer.

3MK-5120D doğalgaz ve LPG dedektörü metan gazı (CH4) , propan gazı (C3H8) ve bütan (C4H10) gazlarını tehlikeli oranın çok altında olsalar dahi algılar ve kombi , fırın , katalitik soba , şofben gibi patlayıcı gazlarla çalışan cihazların bulunduğu yerlerde güvenliğinizi sağlar.

Doğalgaz dedektörünü kimler kullanmalı?
Doğalgazın kullanıldığı her ortamda zehirlenme riski vardır. Bu yüzden doğalgazla çalışan soba ile şofben ve kombi bulunan yerlerde doğalgaz dedektörü kullanılmalıdır.

Doğalgaz dedektörü kullanmak niçin önemli?
Doğalgaz kullanılan tüm ortamlarda sızıntı, dolayısıyla da zehirlenme riski mevcuttur. Sızıntının birden fazla nedeni olabilir. Bu yüzden rutin kontroller yapılsa bile, doğalgazlı bütün yaşam alanları potansiyel risk taşımaktadır. Doğalgaz sızıntısı kokuyla hissedilebilse bile, renksiz olduğu için fark edilememesi olasıdır. Doğalgaz dedektörleri tehlikeli bir sızıntıyı kullanıcıya haber vererek, yaşanabilecek zehirlenme ve patlamalara karşı müdahale edilebilmesine olanak sağlar. Selenoid vanalarla birlikte kullanıldığında tehlikeli eşiğe geldiğinde gazı otomatik olarak keser. Böylece ortamda kimse olmasa dahi, yaşanabilecek riskli durumların devre dışı bırakılması sağlanır.

İyi bir doğalgaz dedektörü hangi özelliklere sahip olmalı?
Doğalgaz dedektörünüzün güvenilir sonuçlar verdiğinden emin olmak için bazı önemli özelliklere sahip olması gerekir. İyi bir doğalgaz dedektörü GAZMER ve TSE onayına; CE sertifikasyonuna sahip olmalıdır. Aşırı hassas gaz dedektörleri; kolonya, yemek kokusu gibi bir çok şeye uyarı verebilir. Bu yüzden gaz dedektörünün aşırı hassas olmaması, tehlikeli aralıklardaki gaz sızıntılarını algılaması iyi bir gaz dedektörü olduğu anlamına gelir.

Sipariş\Destek Hattı.Lorex Gaz Dedektörleri

0507 890 5832

karbonmonoksit dedektörü

Karbonmonoksit gaz dedektörü Karbon monoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı, zehirli bir gazdır. Duvarlardan bile sızabilir. Vücuda solunum yolu ile girer. Karbon monoksit vücutta parçalanmaz, solunum yoluyla dışarı atılır.

Karbon monoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı bir ortamda meydana gelen yanma sırasında olur (bacası çekmeyen şofben, soba, ocak gibi) ayrıca karbon monoksidin kullanıldığı veya üretildiği iş kollarında da meydana gelebilir. Solunum zehiri olan karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahele yapılmazsa, zehirlenemeler ölümle sonlanabilir.

Karbonmonoksit Gaz  dedektörü Sipariş için bizi arayabilirsiniz.

Sipariş\Destek Hattı.Lorex Gaz Dedektörleri

0507 890 5832

3MK Karbonmonoksit Emniyet Seti Karbonmonoksit Dedektörü + Otomatik Gaz Kesme Sistemi'ni Bu sayfadan Teğmin edebilirsiniz.


Karbonmonoksitten Zehirlenme Belirtileri;

CO çok az miktarlarda bile insanlara etki etmektedir. CO’in kandaki hemoglobine ilgisi/afinitesi oksijene olan ilgisinden 250-300 kat daha fazladır. CO hemoglobinle birleşerek karboksihemoglobin oluşturur. Böylece hemoglobin kana oksijen taşıyamaz. CO’in zehirlilik/toksik etkisi sinsidir. Zehirlenme üç aĢamada gerçekleĢir:

Birinci Safha:

CO soluyan kimsede hafif uyuşukluk, durgunluk ve uyuklama hissedilir. Bu belirtiler zehirlenmenin başladığı anlamına gelir. Zehirlenmeye maruz kalan kişi/kişiler derhal temiz havaya çıkarılmalıdır. Bu aşamada kurtulma şansı olabilir. Biraz daha fazla CO’e maruz kalındığında hareket yeteneği felce uğrar, insana tatlı bir rehavet çöker ve uyuklama isteği doğar. Öleceğini bilse bile kişi o ortamdan ayrılmak istemeyebilir.

ikinci Safha:

Titreme, adele kasılması, çene kilitlenmesi ve diş gıcırdatmaları başlar. Gözler bir noktaya dikilir ve ateşlenme başlar.

Üçüncü ve Son Safha:

Solunum ve kalp atışları yavaşlar, vücut ısısı düşer, his ve şuur kaybolur. Ölüm gerçekleşir.Karboksihemoglobin kırmızımsı pembe rengi vücut derisini kiraz kırmızısı renge dönüştürür. Dudaklar rujla boyanmış gibi kızarır ve yüz tebessüm eder hali alır.

Montaj Edilmemesi Gereken Yerler,



Evin dışına Dolap veya raf içine ve altına Nemli ortamlara Isıtıcıların üstüne Kapı ve pencere yakınlarına Hava akımının hiç olmadığı köşelere, mobilya vs. altına ve arkasına Tozlu alanlara Sıcaklığın –10C den düşük ve + 40C den fazla olduğu alanlara Montaj için 3MK-CO220gaz dedektörünün arkasındaki vida deliklerinden yararlanabilirsiniz